Segal Viktor egy currys pacalt készített Marcsival.
Vízben megfőztük az édesburgonyát, közben feldaraboltuk a zöldségeket, fokhagymát, lilahagymát és megtörtük a citromnádat. Kis olajra felraktuk a fokhagymát, hozzáadtuk a currypasztát és a citromnádat, majd kicsit pirítottuk. Felöntöttük kókusztejjel, tejszínnel, alaplével és beleraktunk 1 kaffir lime levelet. Forrás után körülbelül 15 percig főztük, miközben raktunk hozzá curryt, sót, borsot és fél lime levét.
A pacalt felcsíkoztuk. A mártásból kiszedtük a citromnádat és a kaffir lime levelet, beleraktuk a pacalt, majd összeforraltuk. Egy forró serpenyőben olajon megpirítottuk a zöldségeket, került rá kis só, fodros kel, újhagyma és spenót, majd ráöntöttük a mártást. Egyet forraltunk rajta, utána az egészet visszaöntöttük a pacalra.
Hozzávalók:
50 dkg abált pacal
50 dkg különböző fajta tök (sütőtök, cukkini, hokkaido)
1 kisebb méretű édesburgonya
1 fej lilahagyma
1 ek. olaj
A tálaláshoz:
10 dkg zsenge parajlevél
2 újhagyma vékonyra felszeletelve
A mártáshoz:
1 fej fehérhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db kaffir lime
2 dl kókusztej
2 dl tejszín
1 ek. curry fűszerkeverék
1 ek. currypaszta
1 citromnád
2 dl zöldségalaplé
fél lime leve
só, bors