Segal Viktor egy currys pacalt készített Marcsival.

curry pacal

 

Vízben megfőztük az édesburgonyát, közben feldaraboltuk a zöldségeket, fokhagymát, lilahagymát és megtörtük a citromnádat. Kis olajra felraktuk a fokhagymát, hozzáadtuk a currypasztát és a citromnádat, majd kicsit pirítottuk. Felöntöttük kókusztejjel, tejszínnel, alaplével és beleraktunk 1 kaffir lime levelet. Forrás után körülbelül 15 percig főztük, miközben raktunk hozzá curryt, sót, borsot és fél lime levét.

A pacalt felcsíkoztuk. A mártásból kiszedtük a citromnádat és a kaffir lime levelet, beleraktuk a pacalt, majd összeforraltuk. Egy forró serpenyőben olajon megpirítottuk a zöldségeket, került rá kis só, fodros kel, újhagyma és spenót, majd ráöntöttük a mártást. Egyet forraltunk rajta, utána az egészet visszaöntöttük a pacalra.

Hozzávalók:

50 dkg abált pacal

50 dkg különböző fajta tök (sütőtök, cukkini, hokkaido)

1 kisebb méretű édesburgonya

1 fej lilahagyma

1 ek. olaj

A tálaláshoz:

10 dkg zsenge parajlevél

2 újhagyma vékonyra felszeletelve

A mártáshoz:

1 fej fehérhagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db kaffir lime

2 dl kókusztej

2 dl tejszín

1 ek. curry fűszerkeverék

1 ek. currypaszta

1 citromnád

2 dl zöldségalaplé

fél lime leve

só, bors

Teljes adások a Médiaklikken!