Egy jó bbq-party elmaradhatatlan fogásáról van szó, de nem szükséges megvárnunk újra a nyarat, hogy elkészítsük, hiszen bármikor nagyszerű választás. Kert és fa helyett a konyha és a sütő lesz a terepünk. A füst-ízt pótolhatjuk speciális olajokkal vagy ha kemencét használunk, akkor szénnel. Az elkészítést megelőzi a só-cukor ágyon való pihentetése, illetve a száraz pácolása a húsnak.
Az elkészítést megelőzi a só-cukor ágyon való pihentetése, illetve a száraz pácolása a húsnak. A sárgarépa, zeller és karalábé vajas abálását követően a nudlihoz kezdünk hozzá. A hagyományos receptúrát ezúttal tökmaggal variálta Marcsi és a séf. Csak egy kis adagot adjunk hozzá, hogy ne legyen túl intenzív zöld színe. A találás a fantáziánkra van bízva, de bárhogyis rendezgetjük az elemeket a tányéron, egy gyönyörű színkavalkád fogja körbeölelni a nudlit és a BBQ sertéstarjánkat.
Hozzávalók:
Füstölt vajban párolt gyökérzöldségek
1 kg tarja
3-4 ek. mustár
fűszerkeverék:
koriander
cukor, só
paprika
fokhagymapor
vöröshagymapor
fekete bors
chili
1 kg zöldség vegyesen:
sárgarépa, zeller
karalábé, cékla
20 dkg füstölt vaj
só
Tökmagos nudli:
500 g burgonya
3 tojássárgája
200 g liszt
20 g búzadara
20 g darált tökmag
20 g vaj
20 g tökmagolaj
só