Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kálvinista mennyország

Lágy tészta sok vaníliával, citrommal és mazsolával - ennyit elöljáróban a régi receptről. Borbás Marcsi megosztotta velünk ennek az édestészta ételnek az elkészítését és fortélyait. Igazi nemzeti kincsről van szó, melyet valószínűleg a felvidéki gömöriektől vett át az egész ország. Marcsi is Felvidéken sajátította el a kálvinista mennyország fortélyait egy idős asszonytól.

0 Tovább

Fordított sütemény - használjunk céklát!

Sokan nem is gondolnának rá, de a céklát - egy kis cukorral és balzsamecettel összeházasítva - kiválóan felhasználhatjuk desszertekhez is. Pont olyan finomságot hozunk létre vele, mintha almát vagy körtét használtunk volna.

0 Tovább

Régi recept, ma is kedvenc: macskaszem

A sütemény nevét sokan pávaszemként ismerik. Klasszikus feltéteteket: meggyet és diót készítünk elő hozzá. Marcsi azt a véleményt osztja, hogy egy étel (meg egy desszert is) akkor finom igazán, ha nem spórolunk az alapanyagokkal, hanem bőséggel bánunk velük.meggyes süti macskaszem pávaszem sütemény dióhab édesség

0 Tovább

Kelt rétes a nagymama receptje alapján

A citrom és vanília ellenállhatatlan illata mindenkit az asztal köré csábít!

0 Tovább

Soproni babos-almás rétes

Édes, fahéjas almás finomság, melynek a bab omlóssága adja meg az igazi textúráját!

A bab szó hallatán nem szabad megijednünk, édesre fűszerezve tökéletesen utánozza a gesztenyét! Összekeverjük a nedves hozzávalókat. A tésztát jól dolgozzuk ki, teljesen egynemű végeredményre van szükségünk. Amíg pihen a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A legnehezebb rész most vár ránk: papírvékonyra kell nyújtanunk a tésztát! Ehhez trükköket a Harrer házaspár mutat! A rétesünket megtöltjük, majd készre sütjük.

Hozzávalók:

Rétestészta (1 rúd)

25 dkg liszt

1 dl langyos víz

2 cl olaj

1 tojás

csipet só

A töltelékhez:

1-1,5 kg alma

25 dkg főtt apró szemű világos színű bab

10 dkg cukor

25 dkg tejföl

1 tk fahéj

1 db citrom leve és héja

5 dkg vaj

10 dkg zsemlemorzsa

5 dkg olvasztott vaj a kenéshez

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Borbás Marcsi szakácskönyve

blogavatar

Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket. Váljunk együtt a konyha mestereivé. Mert a legfontosabb szakács Te vagy!