Sokan nem is gondolnának rá, de a céklát - egy kis cukorral és balzsamecettel összeházasítva - kiválóan felhasználhatjuk desszertekhez is. Pont olyan finomságot hozunk létre vele, mintha almát vagy körtét használtunk volna.

 

 

Az alapot és a ropogósságot süteménymorzsa biztosítja, egy kis liszt és porcukor hozzáadásával. A tepsi aljára szórjuk, kinyújtás nélkül a sütőbe tesszük. Maga a tészta pedig a szokásos alapanyagokon kívül a mandulaliszttől lesz különlegesebb. Borókás-körtés-céklás ízvilág lesz a végeredményünk. Az alábbi videónkból kiderülnek az egyszerű és elronthatatlan süteményünk részletei. Ígérjük, hogy fenséges illatok lengik majd be az egész konyhát!

Hozzávalók:

Frangipane:

110 g hideg vaj

110 g cukor

fél citrom héja

110 g mandulaliszt

1 ek. finomliszt

3 tojás

1 rúd vanília

Morzsa:

100 g liszt

50 g vaj

50 g porcukor

A körtés változathoz:

5-6 szem érett körte

3-4 szem szilva

3-4 ek. barnacukor

5 dkg vaj

fél citrom leve

gyömbér

kardamom

A cékláshoz:

14-15 db apró, zsenge cékla

5 dkg vaj

3-4 ek. barnacukor

2 ek. balzsamecet

néhány szem borókabogyó

Teljes adások a Médiaklikken!