Az elkészítésen túl az is kiderül Marcsi videójából, hogy miről ismerhetitek fel a pékségben, hogy a baguette kézzel vagy géppel készült.

 

baguette  péktermék kenyérfélék dagasztásA dagasztáshoz a szokásos módon kezdünk hozzá. Onnan derül ki, hogy jó-e a kovászunk, hogyha úszik a víz felszínén. Tradícionálisan a bagett fehérlisztből készül, de bátran kísérletezzünk! Az egészségtudatosság jegyében bátran használjunk teljes kiőrlésű liszteket. Asztalt szilva aromájú, provance-i olivabogyóval megbolondíthatjuk a péktermékünket.

Hozzávalók:

200 g poolish (50 g teljes kiőrlésű liszt + 50 g kenyérliszt + 100 g víz + borsónyi élesztő)

200 g természetes kovász

325 g víz

425 g liszt

14 g só

a fugashoz és a fiselhez:

aszalt fekete olívabogyó

zöld olivabogyó

olívaolaj

Tapenade:

1 kis üveg aszalt fekete olívabogyó

zöld olívabogyó

2 ek. olívaolaj

2-3 db. aszalt paradicsom

friss majoranna

1-2 gerezd fokhagyma

só ízlés szerint

Teljes adások a Médiaklikken!