Tökéletes ebéd szabadidős programok idejére.

húsos zöldséges piknikcsomag

 

Rengeteg variáció készíthető, az otthon levő zöldségektől függően. Mi most a burgonya, a vöröshagyma és fokhagyma mellett még cukkinit, paprikát, sárgarépát és zellerszárat használtunk. A kis csomagokhoz még szükség van személyenként húsra, sütőpapírra és alufóliára.

A sütőpapírt először megkentük egy kis zsírral, majd erre jött a felkarikázott burgonya, a karikázott vöröshagyma, só, a többi zöldség és a sózott hús. Ha mindent beleraktunk a csomagba, akkor először a sütőpapírt csomagoljuk össze, majd köré rögzítjük az alufóliát. Ha elkészültek a kis batyuk, akkor 170-180 fokon, körülbelül 50 percet sütjük. Mielőtt elkészültek a piknikes csomagok, összedobtunk egy hagymasalátát. Ehhez a megtisztított hagymákat felkarikáztuk és lesóztuk. A salátaléhez kellett cukor, ecet, olaj és citrom. A hagymára kis zellerszárat daraboltunk még.  Amikor jónak ítéltük a hagymát, akkor csak átszedtük a salátalébe.

Hozzávalók:

2-2 csirke alsó- és felsőcomb

2 fej vöröshagyma

4 gerezd fokhagyma

1 db cukkini

4 szem burgonya

1 szál sárgarépa

1 db paprika

2-3 szárzeller

2-3 ág friss rozmaring

2 ek. kacsazsír

Hagymasaláta:

3-4 fej vöröshagyma

2 ek. cukor

2 ek. tárkonyecet

½ citrom leve

1 szárzeller

sózott citrom ízlés szerint

1 ek. tökmagolaj

Teljes adások a Médiaklikken!