Tökéletes ebéd szabadidős programok idejére.
Rengeteg variáció készíthető, az otthon levő zöldségektől függően. Mi most a burgonya, a vöröshagyma és fokhagyma mellett még cukkinit, paprikát, sárgarépát és zellerszárat használtunk. A kis csomagokhoz még szükség van személyenként húsra, sütőpapírra és alufóliára.
A sütőpapírt először megkentük egy kis zsírral, majd erre jött a felkarikázott burgonya, a karikázott vöröshagyma, só, a többi zöldség és a sózott hús. Ha mindent beleraktunk a csomagba, akkor először a sütőpapírt csomagoljuk össze, majd köré rögzítjük az alufóliát. Ha elkészültek a kis batyuk, akkor 170-180 fokon, körülbelül 50 percet sütjük. Mielőtt elkészültek a piknikes csomagok, összedobtunk egy hagymasalátát. Ehhez a megtisztított hagymákat felkarikáztuk és lesóztuk. A salátaléhez kellett cukor, ecet, olaj és citrom. A hagymára kis zellerszárat daraboltunk még. Amikor jónak ítéltük a hagymát, akkor csak átszedtük a salátalébe.
Hozzávalók:
2-2 csirke alsó- és felsőcomb
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 db cukkini
4 szem burgonya
1 szál sárgarépa
1 db paprika
2-3 szárzeller
2-3 ág friss rozmaring
só
2 ek. kacsazsír
Hagymasaláta:
3-4 fej vöröshagyma
só
2 ek. cukor
2 ek. tárkonyecet
½ citrom leve
1 szárzeller
sózott citrom ízlés szerint
1 ek. tökmagolaj