Marcsi egy régi gyerekkori receptet hozott nekünk.
Ha valakinek nincs sok ideje, és egy gyors ételt szeretne készíteni, annak tökéletes a rizses hús.
Kétféle változatot készítettünk, válasszon mindenki kedvére a variációk közül.
Kezdésként az apróra vágott hagymát megdinszteltük, közben feldaraboltuk a zöldséges változathoz a sárgarépát, fehérrépát és zellert. A dinsztelt hagymára ráraktuk az egyforma darabokra vágott húst, majd átpirítottuk. Felengedtük vízzel, majd körülbelül 20 percig főztük. Ezután elfeleztük, az egyik felére fűszerpaprikát szórtunk és ráraktuk a rizst. A másik feléhez raktuk a darabolt zöldségeket, főztük még egy kicsit és erre is jöhetett a rizs.
Hozzávalók:
1 közepes méretű csirke
1 kisebb fej hagyma
só
1 ek. olaj
1 gerezd fokhagyma
A paprikás változathoz:
1 ek. fűszerpaprika
½ bögre rizs
A zöldséges változathoz:
1 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
¼ zeller
só
1 bögre rizs