Megmutattuk, hogyan készítsetek otthon egy isteni sütőtökös különlegességet.

papillon sütőtök zsendice különlegesség

 

Először Segal Viktor séffel tönkölylisztből készítettünk teljesen hagyományos papillont. Ebből a lisztből nem kellett annyira kidolgozni a tésztát, s közben még egy kis tökmagolajjal tettük különlegessé. Séfünk jó tanácsa, ha úgy látjuk nem elég a tojás, előbb csak egy sárgáját rakjunk hozzá. Kipróbálhatjuk még egyébként azt is, hogy minden hozzávalót belerakunk egy aprítógépbe, és néhány másodperc keverés után könnyebben össze tudjuk gyúrni tésztánkat. Ha kész, érdemes akár egy egész éjszakára is pihenni hagyni.

A mártáshoz a sütőtök egy részét lepréseltük és ebbe jött még egy kis citromlé, só, majd a végén hideg vajjal sűrítettük. A sütőtök másik részét felkockáztuk és egy kis zsályával, olívaolajjal megsütöttük. A tésztát bő vízben kifőztük, ezután jöhetett a tálalás.

Hozzávalók:

Tészta (4 személyre):

8 dkg finomliszt

32 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt

4 csipet só

4 egész tojás

4 ek. tökmagolaj

Feltét:

1 kisebb méretű sütőtök fele felkockázva

8-10 zsályalevél

1 ek. olívaolaj

bors

Mártás:

1,5 kisebb sütőtök leve

fél citrom leve

5 dkg vaj

Tálaláshoz:

20 dkg friss zsendice vagy orda

Teljes adások a Médiaklikken!