Hagyományos töltött paprikánkat színes köntösbe bújtattuk!
Klasszikus magyaros fogásunkat ezúttal kaliforniai paprikára cseréltük. Kerekes Sándor séf mutatja meg, hogy készíthető el az eredeti recept, újragondolva. A hagymát szalonnán megpirítjuk, közben előkészítjük a paprikákat, majd a tölteléket is jól összedolgozzuk, amibe a végén mehet is bele a lepirított hagyma. Megtöltjük a paprikákat, majd a tepsibe hagymás-fűszeres ágyást készítünk, ez ad extra ízt ételünknek. Mehet rá a szósz, majd irány a sütő! Az elkészült finomságot friss újhagymával, petrezselyemmel tálaljuk.
Hozzávalók:
15 dkg mangalicaszalonna
1 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertésdagadó
50 dkg darált sertéslapocka
20 dkg főtt rizs
5-6 szál kakukkfű
3-4 szál majoranna
4-5 szál újhagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 db tojás
só
durva bors
1 kk. fűszerpaprika
8 db sárga kaliforniai paprika
A szószhoz:
1 liter hámozott paradicsom
szükség szerint sűrített paradicsom
3-4 gerezd fokhagyma
1 csokor zellerzöld
1 fej vöröshagyma
só
bors
A tálaláshoz:
Újhagyma és petrezselyem