Egy isteni tortarecepttel készült nekünk Marcsi.

oroszkrém torta

 

5 tojásból készítettünk 4 darab 22 cm átmérőjű piskótalapot. Szétválasztottuk a tojásokat, a tojásfehérjét a cukorral habbá vertük, a végén egy kis citrom levével fixáltuk. Amikor megfelelő lett a habunk, egyenként hozzákevertük a tojássárgájákat. Ezután apránként a lisztet is hozzákevertük. Tortakarikában 7-8 perc alatt kisütöttük a lapokat.

A krémhez először a tojás sárgákat felhabosítottuk a cukorral. Egy lábasban felforrósítottuk a tejszínt, majd fokozatosan hozzákevertük a cukros tojás sárgákat. Gőz felett tovább verve besűrűsödött, majd robotgéppel addig kevertük, amíg kihűlt a krém. A végén zselatinnal jól elkevertük, majd belekevertük a habbá vert tejszínt és a rumba áztatott mazsolát.

Tortakarikában összeállítottuk és körülbelül 3 órára hűtőbe raktuk. Habtejszínnel, habcsókkal, kandírozott ibolyával és kankalinnal díszítettük.

Hozzávalók:

Piskóta:

5 db tojás

5 ek. kristálycukor

5 ek. finomliszt

Krém:

8 tojássárgája

5 dkg vaníliás cukor

5 dkg ibolyás cukor

2 dl tejszín

15 g zselatin

5 dkg rumba áztatott mazsola

4 dl habbá vert tejszín

Díszítéshez:

4 dl habbá vert tejszín

kandírozott virágok (ibolya, kankalin)

Teljes adások a Médiaklikken!