Egy isteni tortarecepttel készült nekünk Marcsi.
5 tojásból készítettünk 4 darab 22 cm átmérőjű piskótalapot. Szétválasztottuk a tojásokat, a tojásfehérjét a cukorral habbá vertük, a végén egy kis citrom levével fixáltuk. Amikor megfelelő lett a habunk, egyenként hozzákevertük a tojássárgájákat. Ezután apránként a lisztet is hozzákevertük. Tortakarikában 7-8 perc alatt kisütöttük a lapokat.
A krémhez először a tojás sárgákat felhabosítottuk a cukorral. Egy lábasban felforrósítottuk a tejszínt, majd fokozatosan hozzákevertük a cukros tojás sárgákat. Gőz felett tovább verve besűrűsödött, majd robotgéppel addig kevertük, amíg kihűlt a krém. A végén zselatinnal jól elkevertük, majd belekevertük a habbá vert tejszínt és a rumba áztatott mazsolát.
Tortakarikában összeállítottuk és körülbelül 3 órára hűtőbe raktuk. Habtejszínnel, habcsókkal, kandírozott ibolyával és kankalinnal díszítettük.
Hozzávalók:
Piskóta:
5 db tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. finomliszt
Krém:
8 tojássárgája
5 dkg vaníliás cukor
5 dkg ibolyás cukor
2 dl tejszín
15 g zselatin
5 dkg rumba áztatott mazsola
4 dl habbá vert tejszín
Díszítéshez:
4 dl habbá vert tejszín
kandírozott virágok (ibolya, kankalin)