A tökéletes torta gluténérzékenyeknek is!

torta sütemény mák meggy

 

Ha egy igazi ínyenc tortára fájna a foguk, akkor ne is keressenek tovább, hiszen ez a máktorta vaníliasodóval és meggytöltelékkel igazi különlegesség! Ez a desszertkülönlegesség még a gluténérzékenyek számára is tökéletes választás, hiszen vendégünk, Juhos József, a búzaliszt helyett mandula-, és rizslisztet használt. Azonban, nem is ez a legnagyobb csavar a tortában, hiszen még egy kínai ötfűszerkeverék is el lett rejtve a máklapcsokák közé. Ugye milyen ínycsiklandozó?

Hozzávalók:

Mákos lapok:

200 g tojásfehérje

260 g cukor

120 g darált mák

120 g mandulaliszt

24 g rizsliszt

Máz:

200 g fehércsokoládé

60 g étcsokoládé

Krém:

200 g tej

1 rúd

50 g cukor

16 g pudingpor

40 g tojássárgája

20 g tojás

20 g vaj

33 g zselatinmassza

150 g tejszín

200 g meggypüré

Sütési hőfok: 210°C

Sütési idő: 7-8 perc

Teljes adások a Médiaklikken!