A tökéletes torta gluténérzékenyeknek is!
Ha egy igazi ínyenc tortára fájna a foguk, akkor ne is keressenek tovább, hiszen ez a máktorta vaníliasodóval és meggytöltelékkel igazi különlegesség! Ez a desszertkülönlegesség még a gluténérzékenyek számára is tökéletes választás, hiszen vendégünk, Juhos József, a búzaliszt helyett mandula-, és rizslisztet használt. Azonban, nem is ez a legnagyobb csavar a tortában, hiszen még egy kínai ötfűszerkeverék is el lett rejtve a máklapcsokák közé. Ugye milyen ínycsiklandozó?
Hozzávalók:
Mákos lapok:
200 g tojásfehérje
260 g cukor
120 g darált mák
120 g mandulaliszt
24 g rizsliszt
Máz:
200 g fehércsokoládé
60 g étcsokoládé
Krém:
200 g tej
1 rúd
50 g cukor
16 g pudingpor
40 g tojássárgája
20 g tojás
20 g vaj
33 g zselatinmassza
150 g tejszín
200 g meggypüré
Sütési hőfok: 210°C
Sütési idő: 7-8 perc