A vasárnapi ebédlőasztal állandó vendége most egy kis csavarral készült el Borbás Marcsi és Pesti István séf által.
Nem is hinnénk, de a sütőben is készülhet húsleves! Sőt, nem is akármilyen, hiszen a maradék főtt csirkéből Marcsi még egy Cézár salátát is ki tudott hozni. Ez aztán az igazi konyhai kreativitás! A receptet a "Tisztán együnk, kevesebbet" mottóval, kiváló hozzávalókból készítette el Marcsi, Pesti István séf segítségével.
Húsleves
Hozzávalók:
2-3 liter alaplé/víz
1 db tyúk darabolva
sült csontos csirkerészek: szárny, hát stb.
2 fej vöröshagyma
1-2 fej fokhagyma
2 közepes sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
3 szál angolzeller
1 kis darab zeller
6 db csiperke vagy más illatos gomba
1 paprika
2 paradicsom
1-2 db chilipaprika
2 csomó petrezselyem
só, turbolya
Tészta:
40 dkg liszt
20 dkg tojássárgája
1 db egész tojás
só
Cézár saláta
Hozzávalók:
1 fej zsenge római saláta
szikkadt kenyér
1/2 dl olívaolja
1 gerezd fokhagyma
A csirkéhez:
5 dkg parmezán
50 dkg csirkemell
annyi vaj, amennyi ellepi
1 ág kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
Az öntethez:
2 tojássárgája
1/2 citrom leve
1/2 dl olívaolaj
2-3 szardelladarabka
3-4 szem kapribogyó
fokhagyma
só, bors