Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csirkeszív kétféleképpen

A régi háztartásokban privilégiumnak számított, ha valaki megkapta a vasárnapi levesből a csirke máját, zúzáját vagy a szívét. Manapság már könnyen és olcsón hozzájuthatunk a felsorolt alapanyagokhoz. Borbács Marcsi és Bereznay Tamás séf ezúttal a szívből készít finom fogásokat mindössze pár perc alatt.

 

Az alapanyagunkat nem konyhakészen kapjuk a hentesnél. Nagyon fontos, hogy megtisztítsuk, és körülbelül négy részre felvágjuk. Zsiradékként kacsazsír a javasolt, a mártás krémességét pedig a hozzáadott vajjal érhetjük el a végén. Édesköményt, lilahagymát, koktélparadicsomot aprítunk.

Ha megvagyunk az előkészületekkel, két serpenyőt melegítsünk elő. Az elsőbe kacsazsír, szív, lilahagyma és paradicsom kerül. Ízlés szerint ecettel és sóval fűszerezzünk.

Séfünk egy másik, ízekben édesebb változattal is készült. Citrusfélék belekomponálásával egy egész más ízélményhez juthatunk ugyanazzal az alapanyaggal. A folyamat ugyanúgy kezdődik: kacsazsír ágyon elkezdjük pirítani a szívet, de ezúttal édesköményt és frissen facsart narancslevet adunk hozzá. Ízesítésnél követhetjük az előző sémát: egy kevés ecet, só, bors, valamint a narancs reszelt héja. Ha tovább szeretnénk fokozni az ételt, a narancs kockára vágott húsát is adjuk hozzá tálalás előtt.

 

Hozzávalók 1 adaghoz:

6 db csirkeszív

5 szem koktélparadicsom

1 ek. kacsazsír

¼ fej lilahagyma

1 ek. ecet

só, bors

petrezselyem

Hozzávalók 1 adaghoz:

6 db csirkeszív

¼ édesköménygumó

1 ek. kacsazsír

1 ek. ecet

1 szem narancs

só, bors

2 dkg vaj

Teljes adások a Médiaklikken!

0 Tovább

Vasárnapi rakott palacsinta

A tökéletes hétvégi reggeli, ami nem lehet más, mint a kétszersült palacsinta!

palacsinta reggeli túrós édesség kétszersült rakott

0 Tovább

Salátaleves

A gyerekek számára elrettentőnek tűnhet a világos leves, amiben csupa zöld levél úszkál. De felnőtt fejjel megkóstolva mennyei ízeket találhatunk benne. A receptet hagyományos módon és a modern gasztronómia elvárásai szerint is elkészíthetjük.

A leveshez a szalonnadarabokat felkockázzuk, majd a felaprított hagymával együtt pirítjuk. Amíg készül, adjuk hozzá a fokhagymát, egy kevés alaplevet és vizet a fazék feléig. 5-6 percre hagyjuk magára a levesalapot. Majd pedig következik a legfontosabb alapanyag: a két kockára vágott salátafej kerüljön a fazékba.

 A folyamat közben, ha időnk engedi, serpenyőben, egy kevés olajon pirítsunk chipset a sonkaszeletekből. Visszatérve a leveshez erősíthetjük az ízét fokhagymával, sóval, borssal és almaecettel. Utolsó fázisban kerül a levesbe a tejszín.

A végén pedig eláruljuk a titkot: ha az elkészült levest leturmixoljuk, egy divatos, krémes állagú ételt kapunk. Díszítéshez és tálaláshoz friss jégsalátát és szuvidált libamájat alkalmazzunk.

 

Hozzávalók:

5 dkg füstölt szalonna

2 fej saláta

2-3 fej salottahagyma

5-6 szem burgonya

fokhagyma ízlés szerint

5 dl csontleves

2 dl tejszín

só, bors

2 ek. ecet

1 ek. cukor

A habaráshoz:

3 ek. tejföl

1 ek. liszt

A tálaláshoz:

friss kapor

sült sonkaszeletek

tejföl

szőlőmagolaj

 A krémleveshez:

adagonként ¼ fej jégsaláta

friss kapor

szőlőmagolaj

szuvidolt libamáj

Teljes adások a Médiaklikken!

 

0 Tovább

Tavaszi zöldborsóleves

Itt a tavasz, a friss zöldségek időszaka, nem is kell más egy igazi jó leveshez.

tavasz zöldborsóleves

0 Tovább

Pacal ázsiai módra

Segal Viktor egy currys pacalt készített Marcsival.

curry pacal

0 Tovább

Borbás Marcsi szakácskönyve

blogavatar

Tartsatok velem és vessük bele magunkat a gasztronómia világába, ahol mennyei receptekkel, konyhai praktikákkal és minőségi alapanyagokkal várlak Benneteket. Váljunk együtt a konyha mestereivé. Mert a legfontosabb szakács Te vagy!