A tavasz minden színében pompázó babsaláta
Rengeteg fajta bab létezik, mégsem ismerjük őket eléggé. Szuperegészségesek, emellett a húst mellőzők számára rendkívül jó fehérjeforrás. Ezúttal egy betegségűző, igazi tavaszi salátát készítettünk el, rengeteg csodálatos zöldséggel. Segal Viktor egy igazi kuriózummal is megismertetett minket, ami nem más mint a szárított tojássárgája!
Hozzávalók:
15 dkg fekete szemű bab
15 dkg dél-amerikai bab
5 dkg szójabab
fél citrom leve
olívaolaj
8 szál zsenge répa sütve
2 db sóban szárított tojássárgája
salátalevelek vegyesen
4 cl beforralt sárgarépalé
3 ek. tökmagolaj
1 db kisebb cukkini
½ lilahagyma
½ kápia paprika
10-12 db apró hónapos retek
só
3 ek. cukor