Sokan nem is gondolnának rá, de a céklát - egy kis cukorral és balzsamecettel összeházasítva - kiválóan felhasználhatjuk desszertekhez is. Pont olyan finomságot hozunk létre vele, mintha almát vagy körtét használtunk volna.
Sokan nem is gondolnának rá, de a céklát - egy kis cukorral és balzsamecettel összeházasítva - kiválóan felhasználhatjuk desszertekhez is. Pont olyan finomságot hozunk létre vele, mintha almát vagy körtét használtunk volna.
A sütemény nevét sokan pávaszemként ismerik. Klasszikus feltéteteket: meggyet és diót készítünk elő hozzá. Marcsi azt a véleményt osztja, hogy egy étel (meg egy desszert is) akkor finom igazán, ha nem spórolunk az alapanyagokkal, hanem bőséggel bánunk velük.
Az elkészítésen túl az is kiderül Marcsi videójából, hogy miről ismerhetitek fel a pékségben, hogy a baguette kézzel vagy géppel készült.
A népszerű partifalatka többféle recepttel készíthető el. Van, aki töltelékkel turbózza fel, és van, aki csak megszórja magokkal az üresen hagyott kifliket. Egy biztos: a sós finomság egyszerűen elkészíthető, és nagyszerű ropogtatnivaló lesz hosszú beszélgetésekhez!
Rendkívül ízletes vadas hatású ételünk nem a pikk-pakk összedobható kategórába tartozik. Azonban a kapott ízélményért megéri időt szánni rá. Alacsony hőfokon akár egy éjjelt is a sütőben tölthet. Ha nem tudtunk őzet beszerezni, ne csüggedjünk, jöhet nyúl, juh, bárány vagy kecske is.