Az egyik legkedveltebb hazai édességet készítettük el Önöknek.

aranygaluska desszert

 

Először egy kelt tésztát készítettünk. Felfuttattuk az élesztőt a cukros tejben. Kikevertük a vajat a 3 tojássárgával, ezután hozzáadtuk a liszthez, majd a felfutott élesztőt. Egy sima, selymes tésztát dagasztottunk. Ledaráltuk a diót, majd hozzákevertük a cukrot és a lereszelt citrom héját. A sodóhoz a tojássárgákat habosra kevertük a cukorral, ezután szép lassan hozzákeverjük a tejet. Gőz fölött folyamatos keverés mellett a belerakott vaníliával krémesítettük.
A megkelt tésztát kicsit elnyújtottuk, kis darabokat szaggattunk, majd olvasztott vajba mártva meghempergettük a dióban és egy formába pakoltuk. Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 30 percig sütöttük.

Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg finomliszt
3 dl tej
3 dkg élesztő
2 tk. cukor
10 dkg vaj
3 tojássárgája
1 kk. só

Az összeállításhoz:
20 dkg olvasztott vaj
20 dkg cukros darált dió
1 citrom héja

Vaníliasodó:
5 tojássárgája
5 dkg cukor
2 dl tej
vanília

Teljes adások a Médiaklikken!