A böjti időszakban különösen fontos a vitaminpótlás, melyre tökéletes étel a szalados, vagy  más néven csíramálé!

bio búza csíra édes finom böjt

 

Az előkészítő lépések döntő fontosságúak a tökéletes végeredményhez, így pontosan kövessük a tennivalókat! Különösen figyeljünk oda arra, hogy a csíra nehogy kizöldüljön vagy penészedni kezdjen. A csíráztatott búzát ledarálás után felengedjük vízzel, majd állni hagyjuk. Ezután átszűrjük, majd mehet bele a liszt is. A második szűrés után az összes hozzávalót összedolgozzuk, majd mehet is a sütőbe. A csíramálé az egyik legősibb édességünk, kötelező kipróbálni!

Hozzávalók:

50 dkg biobúza csíráztatva

2,5 liter langyos víz

1,5-2 kg liszt

1 ek. sertészsír vagy olaj a tepsi kikenéséhez

Teljes adások a Médiaklikken!