Az ízemlék, ami egy egész generációt összeköt!
Minden háziasszonynak és édesanyának érdemes a süteménysütést beilleszteni a hétvégi rutinba. Hiszen, mindennél fontosabb, hogy a család kedvenc süteményének receptje generációról-generációra szálljon és az az ízemlék, mely anno minket kötött össze nagymamánkkal megmaradjon a gyermekeink számára is. A klasszikus 4 lapos zserbónak a titka a jó minőségű lekvár, és még akkor sem kell kétségbeesni, ha nincs otthon fekete csokoládé, hiszen nagymamáink egyszerű titka most is ugyanolyan ízletes.
Hozzávalók:
Tészta:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
6 dkg cukor
1,5 dkg élesztő
3 ek. tejföl
2 tojássárgája
csipet só
Töltelék:
25 dkg darált dió
15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
Máz:
3 ek. kakaó
3 ek. porcukor
6 ek. forró víz
4 csepp olaj